Špenátová frittata s mozzarellou

Špenátová frittata s mozzarellou

Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, Miltra mozzarella a Provolone. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr.

Pro 4 osoby

  • vejce 6 ks
  • mléko 150 ml
  • Provolone 30 g
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • mražený špenát 300 g
  • Miltra mozzarella 125 g

Postup přípravy receptu

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké míse rozmíchejte vejce, přidejte mléko, nastrouhané Provolone a koření. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejte olej. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte na drobno nakrájený česnek a špenát a povařte několik minut. Do pánve nalijte vaječnou směs, přidejte na kousky natrhanou mozzarelu a vařte asi 3 minuty. Směs nemíchejte. Pánev dejte do trouby a pečte asi 15 minut, dokud není frittata hotová.

AGRO 2000
AGRO 2000 Zemědělské služby
AGRO VELES
Kooperace Výčapy
K-STAV