Recepty s mozzarellou

Mozzarella je nenahraditelnou součástí italské kuchyně. V současné době se však dostává i do té naší, české kuchyně. Mozzarella je měkký čerstvý sýr lahodné chuti, kde uvnitř sýra jsou dobře patrné vrstvy, které vznikají při technologickém procesu paření.

Mozzarella se nejčastěji přidává na pizzu, těstoviny či do salátů. Nejznámějším předkrmem je salát Caprese. Tento typicky letní salát je jedním z nejsnadnějších salátů, jaké může italská kuchyně nabídnout. Na talíř se střídavě prokládají plátky rajčat a mozzarelly, dále se posype lístečky čerstvé bazalky, osolí a opepří a bezprostředně před podáváním se vše zalije kvalitním olivovým olejem.

Neváhejte však vyzkoušet i jiný způsob, jak si tento lahodný sýr vychutnat.

Brokolice se slaninou, mozzarellou a ořechy

Brokolice se slaninou, mozzarellou a ořechy

Zobrazit recept

Lilkové rolky s mozzarellou

Lilkové rolky s mozzarellou

Zobrazit recept

Špenátová frittata s mozzarellou

Špenátová frittata s mozzarellou

Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, Miltra mozzarella a Provolone. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr.

Zobrazit recept

AGRO 2000
AGRO 2000 Zemědělské služby
AGRO VELES
Kooperace Výčapy
K-STAV